Αποθήκη μεταναστών η Ελλάδα για να κοιμάται ήσυχη η λιπαρή Ευρώπη ..Καταργήστε άμεσα τον Κανονισμό «Δουβλίνο II»


 Αποτέλεσμα εικόνας για Αποθήκη μεταναστών η Ελλάδα για να κοιμάται ήσυχη η λιπαρή Ευρώπη


Αποθήκη μεταναστών η Ελλάδα για να κοιμάται ήσυχη η λιπαρή Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα:
Χρόνο ζητησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης ώστε να κλείσει το κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα «Ήρθα να εκφράσω την ντροπή μου.
 Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν. Το είπαμε πριν από τις εκλογές, το είπαμε και στη Βουλή ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί. 
Θέλουμε μόνο λίγες μέρες» δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. 
Ο αναπληρωτής υπουργός βρέθηκε εκεί ύστερα από την αναστάτωση που προκλήθηκε με την αυτοκτονία ενός πακιστανού μετανάστη το βράδυ της Παρασκευής. 

Ήταν μια κίνηση με υψηλό συμβολισμό, τόσο από πλευράς δηλώσεων όσο και από πλευράς παρουσίας ενός τόσο υψηλά ιστάμενου θεσμικού παράγοντα να συνολιμεί με κρατούμενους στην Αμυγδαλέζα. Και τα ΜΑΤ, αν και είχαν παρουσία από το βράδυ της Παρασκευής με σκοπό να αποτρέψουν ενδεχόμενη εξέγερση, τελικά δεν επενέβησαν. Στην Αμυγδαλέζα βρέθηκε το Σάββατο και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ......

Η βουλευτής Β’ Αθηνών κυρία Βασιλική Κατριβάνου είχε κάνει τηλεφωνικό διάβημα στον κ. Πανούση και στον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ζητώντας να μην ασκηθεί βία....

Η κυρία Κατριβάνου σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα ζητώντας να γίνουν άμεσες ενέργειες τις οποίες συνόψισε στα εξής: να αποτραπεί άλλη αυτοκτονία με τον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, να αφεθούν ελεύθεροι άμεσα οι ασθενείς, οι αιτούντες άσυλο και να τεθεί το θέμα των ανηλίκων καθώς χρειάζεται να δημιουργηθούν δομές υποδοχές. Και κατέληξε στο να ισχύσει η δέσμευση της κυβέρνησης να κλείσει το Κέντρο Κράτησης. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μια μικρή ομάδα μέλων αντιρατσιστικών οργανώσεων είναι σε εξέλιξη έξω από την Αστυνομική Ακαδημία και το κέντρο κράτησης. Σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό (ΚΕΕΡΦΑ) το τραγικό γεγονός οφείλεται στην παράταση της κράτησης του μετανάστη από το Πακιστάν μετά το 18μηνο.

 Ο άτυχος Πακιστανός απαγχονίστηκε στον χώρο κράτησής του την Παρασκευή. Στον χώρο κράτησης των μεταναστών επικράτησε ένταση για λίγη ώρα εν η αστυνομία έλαβε εντολή να μην επέμβει και γινονται προσπάθειες συνεννόησης.
 Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες στην περιφέρεια της ΕΕ έχουν καταλήξει χωματερές ψυχών και αποθήκες μεταναστών ώστε να κοιμάται ήσυχη η ευρωπαϊκή ένωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου