Έκλεισε το ραντεβού Βαρουφάκη Σόιμπλε – Ντράγκι! Όλο το παρασκήνιο


VAROUFAKISΤελικά εν μέσω μηνυμάτων και τροχιοδεικτικών βολών ο Γιάνης Βαρουφάκης θα μεταβεί τελικά στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες κλείστηκε για αύριο το ραντεβού με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να συνοδεύεται από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.


Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, αφού την ίδια μέρα στα γραφεία της ΕΚΤ θα βρεθεί και ο Γιάννης Στουρνάρας. Αύριο θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΚΤ που μεταξύ άλλων θα αποφασίσει το αν θα επεκτείνει την έκτακτη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA.

Θυμίζουμε ότι η μόνη απαίτηση της κυβέρνησης μέχρι στιγμής για την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους δανειστές, είναι να συνεχίσει η ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες μέχρι να κατατεθεί το τελικό σχέδιο του οικονομικού επιτελείου και να υπάρξει συμφωνία......

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλειστεί ραντεβού του κ. Βαρουφάκη και με τον Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο, χωρίς όμως να έχουν υπάρξει περισσότερες λεπτομέρειες για το ραντεβού.

Ήταν μάλλον θέμα εντυπώσεων το ποιος θα σηκώσει πρώτος το τηλέφωνο για να κλειστεί η συνάντηση, με τη Γερμανία να επιμένει ότι περιμένει τηλέφωνο από την Ελλάδα και η κυβέρνηση το αντίθετο.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, μεσολάβησε ο ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος συναντήθηκε με τον Β. Σόιμπλε, ενώ συνάντηση με τον πρώην Γάλλο Υπουργό Οικονομικών και νυν επίτροπο είχε και ο Γ. Βαρουφάκης το πρωί της Κυριακής στο Παρίσι.

Σχόλια