Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αμερικανική παρέμβαση στη διαπραγμάτευση Ελλάδας - εταίρωνΑνακοίνωση του State Department αναφέρεται στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, Τζον Κέρι και Νίκου Κοτζιά, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο υπουργός Κέρι μίλησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, σήμερα (χθες) για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα» και ο επικεφαλής του State Department «τόνισε τη σημασία, η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι δανειστές της να εργαστούν μαζί εποικοδομητικά». Επίσης, όπως επισημαίνεται, ο κ. Κέρι «σημείωσε τη σημασία της ενεργειακής διαφοροποίησης για τη μακροπρόθεσμη οικονομική δυναμική της Ελλάδας».....Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «συζήτησε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Κοτζιά τη συνεχιζόμενη βία στην Ουκρανία και υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής του πακέτου μέτρων του Μινσκ (που συμφωνήθηκε) αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της κατάπαυσης του πυρός και των συμφωνιών πρωτοκόλλου της 5ης και της 14ης Σεπτεμβρίου 2014».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…