Δημοσκόπηση: Το 70% δηλώνει ότι ο Α.Τσίπρας θα τα καταφέρει


 


Δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Η Αυγή της Κυριακής» αποτυπώνει την ικανοποίηση των Ελλήνων πολιτών για το εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν «είστε ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα», το 60% απαντά θετικά, το 34% δηλώνει δυσαρεστημένο και το 5% δεν έχει γνώμη. Στην ερώτηση σχετικά με το αίσθημα που προκάλεσε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, το 50% δήλωσε ανακούφιση, το 10% στενοχωρημένο, το 26% αδιάφορο και χωρίς γνώμη είναι το 14%.

Παράλληλα, το 67% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, το 27% ότι δεν είναι έτοιμος και το 6% δεν εκφέρει γνώμη.....


Επίσης, το 70% πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τα καταφέρει ως πρωθυπουργός, το 23% ότι δεν θα τα καταφέρει, ενώ το 7% δεν έχει γνώμη.

Όσον αφορά τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το 52% τη θεωρεί σωστή, το 26% λάθος, το 15% είναι ουδέτερο, ενώ το 7% δεν έχει γνώμη ή απαντά «εξαρτάται».

Επίσης, οι πολίτες επιρρίπτουν στον Αντώνη Σαμαρά την ευθύνη για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας. Το 71% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Α. Σαμαράς έχει μεγάλη ευθύνη, ενώ μικρή ευθύνη τού επιρρίπτει το 11%.

 

Σχόλια