Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ


Να που καμιά φορά στην πολιτική γίνονται σωστές κινήσεις. Ο λόγος, για τον νέο υπουργό Υγείας, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο νέος πρωθυπουργός, θα μπορούσαμε να πούμε πως έκανε την πιο σωστή κίνηση με την τοποθέτηση στο Υπουργείο Υγείας ενός ανθρώπου, που ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑ Η ΧΩΡΑ σε αυτόν τον τομέα. 


Γιατί φίλοι μου, ΑΛΛΟ είναι να βλέπεις τα πράγματα σα γιατρός, άλλο σαν πολιτικάντης, άλλο σαν τεχνοκράτης, και άλλο σαν ένας απλός άνθρωπος , σαν «ασθενής».

Να νοιώθεις στο πετσί σου το κάθε χτύπημα, την κάθε έλλειψη.....

Ήδη έχω δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα από εκπροσώπους οργανώσεων Α.Μ.Ε.Α, αλλά και από άτομα που είναι φίλοι, γνωστοί, που με βοήθησαν στο να βρω στοιχεία για τα διάφορα δημοσιεύματα μου σχετικά με την υγεία, και όλοι αυτοί πανηγύριζαν γιατί ξαναγεννήθηκε η ΕΛΠΙΔΑ για τους χιλιάδες που ταλαιπωρούνταν όλα αυτά τα χρόνια από τις ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Ο Νέος Υπουργός (αν και δεν πάω με τίποτα όλους εκείνους που κατέχουν τίτλους, πρέπει να αναφέρω τα καλά) έχει αποδείξει στο παρελθόν το ΠΟΙΟΣ είναι μέσα από τους αγώνες που έδωσε, και μάλιστα αγώνες ΑΓΝΟΥΣ και όχι «φτιασιδωμένους» μόνο και μόνο για να δείξει σα πολιτικός πως κάτι αξίζει.

Έμαθα από άτομα που τον γνωρίζουν προσωπικά, πως δε χαρίζεται σε ΚΑΝΕΝΑΝ σε ότι έχει να κάνει με θέματα υγείας, γιατί όπως είχε πει και ο ίδιος, «τους πιο αυστηρούς κριτές τους έχει στο ίδιο του το σπίτι»…..

Περιμένουμε πολλά από τον Νέο Υπουργό, περιμένουμε να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας ΥΓΕΙΑ, την υγεία που στο βωμό του κέρδους, κάποιοι την ξεπούλησαν και ότι απέμεινε το διέλυσαν.

ΑΝ δεν κάνω λάθος, ο νέος Υπουργός υγείας είπε πως το πρώτο που θα κάνει θα είναι να συναντηθεί με τους προκατόχους το…

Προσωπικά, δεν θα έκανα αυτή τη συνάντηση, αντίθετα, θα τους έπαιρνα τα κεφάλια. Οι λόγοι, είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο.

Να δούμε μερικά στοιχεία για τον Νέο Υπουργό Υγείας.

«Ο κ. Κουρουμπλής είναι δρ κοινωνικών επιστημών και δικηγόρος. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠαΣοΚ, ενώ το 2012 εξελέγη δεύτερος στη Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Σχολή Τυφλών (έχασε τω φως του σε ηλικία 10 ετών από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας), ενώ στη συνέχεια εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1974 συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος.
Την περίοδο 1976-1981 επικέντρωσε την προσπάθειά του στην οργάνωση της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών με κεντρικά αιτήματα το δικαίωμα στη μόρφωση, την αξιοπρέπεια και την κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Συγκρούστηκε με τους κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της Εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώχθηκε με τον Νόμο 4000.
Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας.
Να σημειωθεί ότι για την κοινωνική του δράση ο κ. Κουρουμπλής τιμήθηκε πολλές φορές από ελληνικούς και διεθνείς φορείς (Ίδρυμα Μ. Στασινοπούλου, Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, Λέσχη Υγείας της Ευρώπης κ.ά.).
Το 2006 η Ακαδημία Αθηνών τον βράβευσε σε αναγνώριση των κοινωνικών και πολιτικών του αγώνων με σκοπό την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους και μίας ανθρώπινης κοινωνίας. Το 2012 βραβεύτηκε στο Μέγαρο Rayburn του Κογκρέσου των ΗΠΑ από το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών (EAWC) για τη θέληση και την επιμονή που έχει επιδείξει στο κοινωνικό του έργο.¨»

Του Ευχόμαστε «σιδεροκέφαλος», και ευχόμαστε επίσης, να τον αφήσουν να βάλει τα πράματα στη θέση τους.

Επαναλαμβάνω, ο κόσμος έχει πολλές απαιτήσεις από τον νέο υπουργό.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Σχόλια