Επίδειξη σοβαρότητας απο τη νέα κυβέρνηση.


Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά ο σχηματισμός της νέας κυβερνησης Εθνικης ενότητας, δίδοντας μαθήματα υπεύθυνης πολιτικής συμπεριφοράς. Η σύγκριση με το προηγούμενο συνοθύλευμα, συντριπτική. Ποιος μπορει να ξεχάσει την φαρσοκωμωδία με τις εντολές του Μαΐου και του Ιουνίου, όπου Σαμαράς και Βενιζέλος γελοιοποίησαν το ίδιο το πολίτευμα αλλάζοντας πάσες και προχωρώντας σε ασύλληπτους εκβιασμούς; Ποιος θα ξεχάσει τις επαναληπτικές εκλογές προκειμενου να συγκυβερνήσουν οι ίδιοι που δεν συγκυβερνησαν τον Μάιο;
Με την σημερινή τους επίδοση τοσο ο Τσιπρας όσο και ο Καμμένος δίνουν μάθημα εθνικης υπευθυνότητας αφού στην συγκεκριμένη στιγμή και τους δύο θα τους βόλευαν οι επαναληπτικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε αυτοδυναμία, ενώ οι ΑΝΕΛ εύκολα θα έπαιρναν την τριτη θέση με τη ΝΔ να συνθλίβεται εκλογικά αφού πλεον δεν θα μπορούσε να εξαπατήσει κανέναν.
Και όμως, οι δυο ηγέτες σαν έτοιμοι από καιρό άφησαν τα μικροπολιτικά παιχνίδια και έκαναν κάτι… αδιανόητο για τις κυβερνήσεις απο το 2009 και μετα: Τήρησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις! Αθόρυβα, χωρις οπερέτες και παζάρια ντροπής.
Εμείς εδω θα είμαστε για να κρίνουμε τι μέλλει γενέσθαι αλλά το πρωτο δείγμα αν μη τι άλλο, δείχνει πολιτική εντιμότητα. Να μην χαθεί στην πορεία.

Σχόλια