Ανοιγμα Τσίπρα στους Καραμανλικούς ψηφοφόρους..


τσιπρασΣτις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επομένη των εκλογών αναφέρθηκε εκτενώς ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο Βόλο.
Μάλιστα, κάλεσε τους πολίτες να έχουν ανοιχτά μάτια, αλλά «κλειστά αυτά στην κινδυνολογία».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ, θα το απαλλάξει από την λιτότητα που το

υπονομεύει. Ευρώ χωρίς άλλες θυσίες, με την κοινωνία όρθια. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή που εξαφάνισε το ευρώ από τις τσέπες των πολιτών».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις, τις επιδοτήσεις των αγροτών, τις αξιοπρεπείς συντάξεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι τις καταθέσεις υπονομεύσει η συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας.
Ακόμη, είπε ότι το κόμμα του εγγυάται και δεσμεύεται ότι «θα καταργήσει τον παράλογο φόρο-λαιμητόμο, τον ΕΝΦΙΑ. Δεσμεύεται ότι θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας».
«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.
Σχετικά με τη φορολογία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγγυήθηκε για επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε σε χλωρό κλαρί λαθρέμπορους και φοροφυγάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ο κ. Σαμαράς κόπτεται για το 1% των φοροφυγάδων, των λαθρεμπόρων» δήλωσε.
Ακόμη, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για το τέλος «του καθεστώτος διαπλοκής στη χώρα μας». «Η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν στον τόπο. Έχουμε την πολιτική βούληση» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Και πρόσθεσε: «Θα καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες, αλλά θα αναζητηθούν και οι ποινικές εκεί που υπάρχουν γι’ αυτό το έγκλημα σε βάρος της πατρίδας μας».
«Από την επόμενη των εκλογών και ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης, θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι η κυβέρνηση του Σαμαρά «εγγυάται περισσότερη φτώχεια και λιγότερη δημοκρατία».
Παράλληλα, έκανε «άνοιγμα» στη μεσαία τάξη. «Ο κ. Σαμαράς θεωρεί τους ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης δική του ιδιοκτησία. Θα διαψευστεί πανηγυρικά» είπε.
Και πρόσθεσε:.....
«Εμείς αυτούς τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, τους καλωσορίζουμε και τους λέμε ότι δεν θα τους προδώσουμε, όπως τους πρόδωσαν τα τελευταία χρόνια. Τους καλούμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Γνώμονας το συμφέρον της πατρίδας».
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι «το email είναι το μόνο αληθινό πρόγραμμα της ΝΔ. Μία χώρα που δεν θα έχει δημοκρατία, εργαζόμενοι που δεν θα έχουν μισθό, αγρότες που δεν θα έχουν τα μέσα και τη γη. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, δίχως να υπολογίζουν την αντίδραση του λαού μας».
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με έντονο τρόπο τους συμμάχους του Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας τον Μαριάνο Ραχόι «πρωθυπουργό των σκανδάλων».
Όπως δήλωσε, «αυτοί οι δύο κόσμοι συγκρούονται σήμερα στην Ευρώπη. Το κίνημα της ελπίδας για τους λαούς του νότου και οι ηγέτες που προπαγανδίζουν τις πολιτικές της Μέρκελ στην Ευρώπη. Τον κ. Ραχόι, τον πρωθυπουργό των σκανδάλων και των εξώσεων στην Ισπανία, εξώσεων νοικοκυραίων που είχαν δάνεια υποθηκεύοντας τα σπίτια τους σε αυτά».
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι Σαμαράς και Ραχόι έχουν μαζί πάνω από 50% ανεργία στις χώρες που κυβερνούν.
«Ο κ. Σαμαράς βυθίζεται στην κινδυνολογία και στα ψέματα. Αρνείται το διάλογο, γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Του έχουν μείνει μόνο τα ψέματα» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου