ALCO: Ο ΣΥΡΙΖΑ οριστικά πρώτος με τάση αυτοδυναμίας.




https://olympiada.files.wordpress.com/2015/01/assets_large_t_420_54346262.jpgΑυτό περίπου είπε σήμερα το πρωϊ ο κ. Παναγόπουλος της εταιρίας δημοσκοπήσεων ALCO στον Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM και στον Ν. Ευαγγελάτο. Και όταν κάτι τέτοιο εκφράζεται δημόσια λίγες μέρες πριν τις εκλογές από τον υπεύθυνο μιας πολύ γνωστής και μεγάλης εταιρίας δημοσκοπήσεων, θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη.

Συγκεκριμένα είπε πως η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν δείχνει τάση κλεισίματος.
 Αντίθετα δείχνει ότι η διαφορά που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, φαίνεται να παγιώνεται οριστικά και εξέφρασε την πρόβλεψη ότι μάλλον αυτή η ψαλiδα τελικά θα διευρυνθεί και δεν αποκλείεται να πλησιάσει το όριο της αυτοδυναμίας. Αυτό είπε δείχνουν κυρίως οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων.Συμπλήρωσε δε ότι στο θέμα της αυτοδυναμίας μεγάλο ρόλο θα παίξει το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα ξεπεράσει το 3% καθώς και οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι έχουν ήδη περιοριστεί σε έναν σκληρό πυρήνα γύρω στο 10-11%. Σε ότι αφορά την τρίτη θέση μεταξύ ΧΑ, ΠΟΤΑΜΙ και ΚΚΕ, είπε ότι η διαφορά τους είναι κάτω από 1% και εξέφρασε επιφύλαξη για την κρυμμένη και μη εκδηλούμενη ενδεχομένως πρόθεση αυτών που θέλουν να ψηφίσουν ΧΑ. ......


Μετά από την πιο πάνω δημόσια δήλωση, το ερώτημα πλέον δεν είναι ποιος είναι πρώτος, αλλά αφενός αν θα υπάρξει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ποιος θα είναι ο τρίτος που θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.


Σχόλια