Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ALCO: Ο ΣΥΡΙΖΑ οριστικά πρώτος με τάση αυτοδυναμίας.
https://olympiada.files.wordpress.com/2015/01/assets_large_t_420_54346262.jpgΑυτό περίπου είπε σήμερα το πρωϊ ο κ. Παναγόπουλος της εταιρίας δημοσκοπήσεων ALCO στον Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM και στον Ν. Ευαγγελάτο. Και όταν κάτι τέτοιο εκφράζεται δημόσια λίγες μέρες πριν τις εκλογές από τον υπεύθυνο μιας πολύ γνωστής και μεγάλης εταιρίας δημοσκοπήσεων, θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη.

Συγκεκριμένα είπε πως η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν δείχνει τάση κλεισίματος.
 Αντίθετα δείχνει ότι η διαφορά που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, φαίνεται να παγιώνεται οριστικά και εξέφρασε την πρόβλεψη ότι μάλλον αυτή η ψαλiδα τελικά θα διευρυνθεί και δεν αποκλείεται να πλησιάσει το όριο της αυτοδυναμίας. Αυτό είπε δείχνουν κυρίως οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων.Συμπλήρωσε δε ότι στο θέμα της αυτοδυναμίας μεγάλο ρόλο θα παίξει το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα ξεπεράσει το 3% καθώς και οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι έχουν ήδη περιοριστεί σε έναν σκληρό πυρήνα γύρω στο 10-11%. Σε ότι αφορά την τρίτη θέση μεταξύ ΧΑ, ΠΟΤΑΜΙ και ΚΚΕ, είπε ότι η διαφορά τους είναι κάτω από 1% και εξέφρασε επιφύλαξη για την κρυμμένη και μη εκδηλούμενη ενδεχομένως πρόθεση αυτών που θέλουν να ψηφίσουν ΧΑ. ......


Μετά από την πιο πάνω δημόσια δήλωση, το ερώτημα πλέον δεν είναι ποιος είναι πρώτος, αλλά αφενός αν θα υπάρξει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ποιος θα είναι ο τρίτος που θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…