Επέστρεψε το μυστηριώδες διαστημικό αεροπλάνο (Βίντεο)

Το μη επανδρωμένο αεροπλάνο των ΗΠΑ, βρισκόταν στο διάστημα τα τελευταία δύο χρόνια.
Το αεροσκάφος, που μοιάζει με ένα μικρό διαστημικό λεωφορείο, βρισκόταν στο διάστημα τα τελευταία δύο χρόνια σε μία άκρως απόρρητη αποστολή και προσγειώθηκε χτες στην Καλιφόρνια.
Το Orbital Test Vehicle ή X-37B, πέρασε 674 ημέρες σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Γη.
Ήταν η τρίτη διαστημική πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, αλλά η αποστολή του έχει καλυφθεί από ένα πέπλο μυστηρίου.
Οι δραστηριότητές του στο διάστημα είναι άκρως απόρρητες, αλλά ορισμένοι αναλυτές εικάζουν ότι το διαστημόπλοιο μπορεί να έκανε δοκιμές για παρακολουθήσεις με τεχνολογίες νέας γενιάς, για την ανάπτυξη μικρών δορυφόρων, ή για επίδειξη νέων υλικών για χρήση σε μελλοντικά στρατιωτικά προγράμματα.
 Το μικρό αεροπλάνο έχει μήκος 8,8 μέτρα, ύψος 2,9 μέτρα, άνοιγμα φτερών 4,5 μέτρα και βάρος πέντε τόνους. Εκτοξεύθηκε με έναν πύραυλο Atlas-5 και είχε σχεδιαστεί εξ αρχής ώστε να παραμείνει σε τροχιά επί μήνες, προκειμένου να δοκιμαστεί η αντοχή και τα ρομποτικά συστήματά του.
Μοιάζει με ένα μίνι διαστημικό λεωφορείο και μπορεί να γλιστρά στην ατμόσφαιρα αλλά και να προσγειώνεται σε διάδρομο, ακριβώς όπως το επανδρωμένο διαστημικό λεωφορείο της NASA πριν αποσυρθεί.

Δείτε το βίντεο και τις εικόνες.....








Σχόλια