«Ακροδεξιά σέχτα Σαμαρά – Βενιζέλου κυβερνά τη χώρα»

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, με αιχμή την υπόθεση Μπαλτάκου και την ακροδεξιά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ακροδεξιά σέχτα» του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου «που κυβερνά αυτή τη στιγμή τη χώρα» και όξυνε τους τόνους της αντιπολίτευσης: «Δεν υπάρχει Μπαλτάκος-γκέιτ, υπάρχει Σαμαράς-γκέιτ. 
Πόσο Σαμαρά, πόσο Μπαλτάκο, πόσα ραντεβού ανθρώπων του Μαξίμου με τους νεοναζί, πόσο Βενιζέλο, πόσο Αδωνι, πόσο Βορίδη, πόσο παρακράτος πρέπει να χωνέψουμε για να μας χωνέψουν οι αγορές της νεοφιλελεύθερης λαιμαργίας;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε για τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου ότι «ο "αντ' αυτού" του πρωθυπουργού συνωμοτούσε με τον "αντ' αυτού" του φυλακισμένου Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας!». 
Και αναρωτήθηκε αν «υπάρχει όμως έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος έκανε ότι έκανε χωρίς να γνωρίζει τίποτε ο πρωθυπουργός» και «που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος είχε γίνει "κολλητός" του υπόδικου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, εν αγνοία του κυρίου Σαμαρά»;
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ηθικό αυτουργό της συνωμοσίας σε βάρος της Δημοκρατίας» και «επικίνδυνο για την ομαλότητα».
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «υπόλογος μπροστά στο δημοκρατικό λαό είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όχι μόνο στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, αλλά και έχει αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της» και κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «η χώρα ζει ένα δράμα, αλλά ο κύριος Βενιζέλος επιμένει να πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία. Οικοδομεί την κεντροαριστερά, που συμμαχεί με τους συνομιλητές των νεοναζί»....

Αναφερόμενος στα κυβερνητικά σχέδια για επάνοδο στις αγορές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μία «τεράστια επιχείρηση απάτης», καθώς «οι Έλληνες καλούνται να παίξουν το ρόλο του θεατή και να χειροκροτήσουν την πολιτική που τους καταστρέφει».
Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε σαφή προειδοποίηση ότι θα παραπέμψει στη δικαιοσύνη όσους επιτρέψουν το «έγκλημα», όπως είπε με το χάρισμα δισεκατομμυρίων στις τράπεζες. «Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε οι τράπεζες θα ιδιοποιηθούν δισεκατομμύρια που η κυβέρνηση απέσπασε με το μαστίγιο από το υστέρημα του φτωχού και του μικρομεσαίου. Ας θυμίσω εδώ ότι έχουν ήδη ψηφίσει την εκ των προτέρων αμνήστευση όσων εμπλακούν σε αυτό το έγκλημα. Και επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι όσους νόμους αμνήστευσης κι αν ψηφίσουν, όσες διατάξεις κι αν θεσπίσουν, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και να εισπράξουν οι ένοχοι αυτό που τους αξίζει».  

Σχόλια