“Ξαφνικός θάνατος” στους Δήμους..Λουκέτα σε εταιρείες και νομικά πρόσωπα και άμεση απόλυση υπαλλήλων

Οι Δήμοι είναι πλέον η μεγάλη δεξαμενή για απολύσεις και διαθεσιμότητα στο δημόσιο
- Ανέβαλε η Τρόικα τη συνάντηση με Μητσοτάκη χωρίς να δώσει εξηγήσεις
Καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην κινητικότητα, αλλά κυρίως στις απολύσεις από φορείς των Δήμων.
Όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος μόνο από τον κύριο κορμό των ΟΤΑ δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Δεν κινδυνεύουν δηλαδή μόνο οι υπάλληλοι που υπάγονται στον σκληρό πυρήνα των Δήμων. Για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι απλά ανοιχτό το ενδεχόμενο διαθεσιμότητα, αλλά και της απόλυσης.
Σε ό,τι αφορά στον κύριο κορμό των ΟΤΑ ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε πως η διαδημοτική κινητικότητα φαίνεται να λειτουργεί και πως δεν θα υπάρξουν άνθρωποι που θα χάσουν τη θέση τους.
Αντίθετα σε ό,τι αφορα στις απολύσεις ο υπουργός δεν είχε καθόλου ευχάριστα νέα για όσους υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού ή Δημοσίου Δικαίου στους ΟΤΑ, αλλά και σε Ανώνυμες Εταιρείες των ΟΤΑ.

“Αν πάμε σε απολύσεις, θα πάμε σε καταργήσεις οργανισμών” είπε ο κ. Γρηγοράκος αφήνοντας διάπλατα ανοιχτή την τακτική… ξαφνικού θανάτου αλά ΕΡΤ.
Όπως είπε ο υπουργός η κατάργηση ενός οργανισμού σημαίνει απόλυση των εργαζόμενων σε αυτόν.
Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση ο κ. Γρηγοράκος είπε πως πρέπει να γίνει......
άμεσα, ως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, όπως είπε, και τόνισε πως οι αλλαγές θα φέρουν ένα πιο αποτελεσματικό κράτος σχολιάζοντας πως η σημερινή κατάσταση πρέπει να “μαζευτεί”.
Όλα αυτά, ενόψει, της νέα συνάντησης Μητσοτάκη – Τρόικας με τους δανειστές να απαιτούν άμεσο καθορισμό των προς διαθεσιμότητα και απόλυση υπαλλήλων ως τα τέλη του έτους.
Ωστόσο η σημερινή συνάντηση που είχε καθοριστεί για το απόγευμα αναβλήθηκε με υπαιτιότητα της τρόικας η οποία ζήτησε συγνώμη για την αναβολή, δεν έδωσε ωστόσο εξήηγηση γιατί τη ζητά και έτσι τώρα πιθανολογείται ότι τα στελέχη της τρόικας θέλησαν να προετοιμαστούν καλύτερα για την αυριανή συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα.
NewsIt.gr:

Σχόλια

  1. Να μην απολύσει κανέναν κ να μην κατεβάσει τις συντάξεις στα 360ε η ΝΔ, διότι τότε όλος ο κόσμος θα ψηφίσει ΧΑ. Ειδικά τώρα που κατέρρευσαν οι ηλίθιες φήμες εναντίον της, το ΣΔΟΕ έψαξε τα οικονομικά της δεν βρήκε τίποτα, όπλα δεν βρέθηκαν πουθενά κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου