Κυβέρνηση: "Ζήστε με 360 ευρώ" - Αυτή τη σύνταξη θα δίνει το Ενιαίο Ταμείο που φτιάχνουν

Στη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, ο οποίος θα χορηγεί βασική σύνταξη 360 ευρώ, προχωρά η κυβέρνηση με σκοπό να καλύψει τα τεράστιαελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έχει ζητήσει η τρόικα. Αυτό σημαίνει πώς όσοι επί δεκαετίες πλήρωναν υπέρογκες εισφορές και προσδοκούσαν σε μία καλή σύνταξη πρέπει να το ξεχάσουν. Εξομοιώνονται με αυτούς του ΙΚΑ.
Αυτό συνεπάγεται επίσης τραγικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις, ενώ οι επικουρικές θα… εξαφανιστούν. Είναι που η κυβέρνηση δεν θα πάρει «οριζόντια μέτρα». Αλλά θα τινάξει στον αέρα το ασφαλιστικό, εφαρμόζοντας σε ένα μεγάλο βαθμό το νόμο Λοβέρδου.
Το σχέδιο της είναι να δημιουργηθεί ένα Ταμείο, με βασικό «κορμό» το ΙΚΑ, που θα συγχωνευθούν τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και το οποίο θα χορηγεί σταδιακά σύνταξη μειούμενη μέχρι να φτάσει στο 48% του μισθού που ελάμβανε κάποιος ως εργαζόμενος. Να σημειωθεί πάντως πώς έχουν επιβληθεί πλαφόν στο ύψος των συντάξεων.
Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία» το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας δεν είναι άλλο από το να μειωθούν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων που είναι σήμερα στα 2,6 δις, όπως αξιώνει η τρόικα για περαιτέρω περικοπές.
Με αυτό το σχέδιο συντάσσεται και το κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος που το μόνο το οποίο τον ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει και νέες αρμοδιότητες, αλλά όχι να λύσει τα προβλήματα του ΙΚΑ, το οποίο καταρρέει και κάνει έως και 24 μήνες να δώσει σύνταξη.
Φαίνεται επίσης πώς προς την κατεύθυνση αυτή, στο μέσο όρο αναπλήρωσης των συντάξεων που δεν θα υπερβαίνει το 50% του μισθού συνηγορούν και οι ασφαλιστικές εταιρείες.
Κι απ’ ότι φαίνεται τα συμφέρονται των ασφαλιστικών εταιρειών είναι μεγάλα. Έφτασε η κυβέρνηση να προτρέπει τους.........
ασφαλισμένους, μέχρι και το διοικητής τα τράπεζας της Ελλάδας να κάνουν ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να έχουν μία καλύτερη σύνταξη για την επιβίωση της.
Ε, φαίνεται πώς δεν ανταποκρίθηκαν αρκετοί και η κυβέρνηση είπε να καταστρέψει εντελώς το ασφαλιστικό για να κάνει πιο ελκυστικά τα ασφαλιστικά συμβόλαια.

defencenet.gr

Σχόλια

  1. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΙ ….ΣΩΤΗΡΕΣ
    *Έχεις ακούσει αν ο Καμμένος, έχει ούτε ένα ένσημο; Αν έχει σηκωθεί έστω και ένα πρωινό στις ..Ο7.00 από το κρεβάτι του; Έχει ποτέ του ιδρώσει , εκτός από την ώρα της’’ σουσιμαγειρικής ‘’ και εκτός από την ηλιοθεραπεία που κάνει; Έχει ποτέ βοηθήσει , με τόσα χρήματα που έχει, κάποιον που έχει ανάγκη; ΄Εχει ποτέ, επί είκοσι χρόνια παρουσιάσει, έστω και το ελάχιστο δείγμα γραφής, που να δικαιολογεί την αμοιβή που έχει εισπράξει; Ποιο είναι το έργο του σαν βουλευτής επί είκοσι χρόνια; Γιατί τον ψηφίζουμε;
    Φαίνεται όμως ότι η ‘’βασιλεία ‘’ του τελειώνει.
    Αληθεύουν οι φήμες, ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται κάτω του ορίου και έτσι οι μηνυτές του τρίβουν τα χέρια τους ???
    *Έχεις ακούσει αν ο Τσίπρας έχει δουλέψει ποτέ του, ή αν προσέφερε κάτι στην Ελλάδα εκτός από την ΛΟΥΦΑ του στο στρατό; Έχεις αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν το κόμμα του (+) ..(-) 3% να ‘’φουντώσει’’ σαν απαγορευμένο φυτό και χωρίς καμιά μεταβολή στα λόγια ή στα έργα του, να ανέλθει σαν κισσός στο δένδρο της εξουσίας; Τι συνέβη; Τι μεσολάβησε και ..ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς άρχισε να ‘’παρουσιάζεται’’ σε όλα τα παράνομα και μη κανάλια της διαπλοκής των διεφθαρμένων και των νταβατζήδων; Θαύμα σήμερα και σε άθεους από άθεους;
    *Κι όμως, Τσίπρας και Καμμένος και..άλλοι, βγαίνουν κάθε μέρα στην τηλεόραση και μιλάνε για ανεργία, για άνεργους, για την δυστυχία που ζούνε..οι άλλοι !
    Καλά δεν ντρέπονται; Δεν σέβονται τίποτε;
    *Τον Καμμένο τον πληρώνουμε πάνω από είκοσι(20) ! χρόνια χωρίς να έχουμε ακούσει τι έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια;Κι όμως μιλάει για παραγωγικότητα και για ..επενδύσεις !
    Και τακίμιασαν εκτός από την προϊστορία τους και στα ιδεολογικά τους..πεπρωμένα. Ο κυνηγός της τρομοκρατίας Πάνος, ο εμβολιασμένος από μικρός για την γρίπη, με τον κινούμενο παρακρατισμό των κουκουλοφόρων του Αλέξη θα επιστατούν εναλλάξ στους χώρους παροχής ‘’κοινωνικών προσφορών’’ των Εξαρχείων, της ομάδας των κληρονόμων της προσωπικής γονικής αποτυχίας και κοινωνικής δυστυχίας.
    **Ο Σαμαράς είναι αυτός που βλέπουμε,
    που ξέραμε, τον ψηφίσαμε και κλαίμε ..!!! Τι μπορεί να κάνει ο καημένος για να ξεχρεώσει τις υποχρεώσεις του;
    Παντού ’’χρωστάει’’ ..χάρες, άσε που ανέλαβε να καλύψει το ..μέλλον των Μεσσήνιων με τα δανεικά ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !!! Αυτός σε λίγο θα νιώσει ,όλη εκείνη τη σιχασιά που αισθανόμαστε όλοι για τον ίδιο και τους..δορυφόρους του.
    Έχεις δει κανένα χρυσαλήτη να πεινάει, να είναι άνεργος ή να υποφέρει Να έχει..ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ; Όχι βέβαια, αφού τους χρυσοπληρώνουν να διαλύσουν την πατρίδα μας, τη θρησκεία μας, την οικογένειά μας. Τα παίρνουν ‘’ΧΟΝΤΡΑ’’ για να σε δηλητηριάζουν οι φονιάδες τις νύχτας. Μέρα νύκτα από όποια θέση κι αν βρίσκονται ξεπουλάνε πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, φίλους και αδέλφια, μόνο και μόνο για να ΦΑΝΕ!!!
    Από 0,4% το 2009 με το ..πενηντάρι στο χέρι, μπήκαν και στη βουλή τα αγράμματα τραγιά. Σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ ψηφοδέλτιο δεν μπήκε στη τσέπη ασταύρωτο και χωρίς..πενηντάρι.
    Αυτοί θα μας..σώσουν..????
    ΗΜΑΡΤΟΝ !!!
    Μετά, αναρωτιέστε γιατί ο κόσμος στην Ελλάδα ΣΑΣ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ;
    Γιατί είσαστε η αιτία που υποφέρει. Εσείς οδηγήσατε τη χώρα στη συμφορά
    Και τώρα έρχεται η ώρα ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η ΛΑΣΠΗ ΣΑΣ
    Κοινό στοιχείο η λάσπη, κοινός τόπος η ΧΑΒΟΥΖΑ. Απώτερος στόχος η κατάληψη της εξουσίας με κάθε τρόπο.
    Τρία χρόνια, αφανείς εταίροι και συναγωνιστές ο Αντώνης, ο Αλέξης και ο Πάνος και πυρπόλησαν την Ελλάδα έχοντας την συμπαράταξη των μαυροφόρων δολοφόνων της νύχτας.
    Τρία χρόνια, ζύμωσαν και ζυμώθηκαν στη Λάσπη της μαύρης προπαγάνδας και άφησαν την σφραγίδα τους σε όλα σχεδόν τα οικονομικά μεγέθη της πατρίδας μας. Μικροί, μεσαίοι, οικογένειες αδύναμες, συνταξιούχοι υπέστησαν τη φθορά της διαφθοράς και της διαπλοκής.
    Έτσι φτάσαμε στο τέλος της κόκκινης γραμμής, που με αίμα και θυσίες το 2010 είχαμε καταφέρει να απομακρυνθούμε. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να ρίξουμε τον Πρωθυπουργό του 43% για να αναλάβει ο εφιάλτης συνεχιστής του 1992 με το σημερινό 18%.
    Φτάσαμε στο σημείο να ζητάνε οι λασπολόγοι της ντροπής και της αθλιότητας, να ‘’καθίσουν στο σκαμνί’’ τον Πρωθυπουργό που μας έσωσε και δεν χρεοκοπήσαμε.
    Λασπολόγησαν και λασπολογούν ασύστολα οι παράνομοι επιβήτορες της εξουσίας, αφού ‘΄κατάφεραν’’ να πετύχουν το σκοπό τους.
    Από τη μία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,
    ακολουθώντας την πάγια τακτική του αριστερού λαϊκισμού που τους καθιέρωσε ως κόμμα διαμαρτυρίας, επιδίδεται σε μία άνευ προηγουμένου επικίνδυνη ρητορική καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα. Ταυτόχρονα, κλείνει το μάτι σε οποιαδήποτε αντιδημοκρατική ενέργεια προκαλεί θόρυβο και φαντάζει στα μάτια του λαού ως αντιστασιακή – πατριωτική πράξη.
    Από τη άλλη ο Πάνος του Τέρενς, ενισχυόμενος από την βουλευτική και οικονομική ασυλία, υποστηριζόμενος από διεθνή κέντρα τοκογλύφων και ντόπια κέντρα συνταξιούχων παραδικαστικών κύκλων, πιστεύει πώς να γίνει πολιτικός. Να γίνει ‘’κάποιος’’ ξεχνώντας ότι και τα σκατά επιπλέουν και πάντα βρωμάνε.
    Ο Αντώνης, προ του κινδύνου Ντόρα, αποκάλυψε ότι εκείνος ο πολιτικός προδότης του 1992 παραμένει μέσα του ολοζώντανος, αδίσταχτος και πάντα αιμοβόρος.
    Ήταν και είναι ίσως, η πιο άτυχη στιγμή στην πολιτική ιστορία της πατρίδας μας, να γνωρίσουμε και να νοιώσουμε στο πετσί μας, το νέο ‘’Μαυροκορδάτο’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου