Σοκ στην Άγκυρα. Συνελήφθησαν 49 πράκτορες της ΜΙΤ στη Συρία


Εξαιρετικά αρνητική τροπή για την Τουρκία παίρνουν οι εξελίξεις στη Συρία, αφού οι συριακές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 49 πρακτόρων της ΜΙΤ, που λάμβαναν μέρος στις ανατρεπτικές δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα αυτή.

Το ζήτημα μετέφερε στην τουρκική βουλή ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος (ΜΗΡ), Lütfü Türkkan, ο οποίος υπέβαλλε σχετικό ερώτημα στον αρμόδιο υπουργό.

Ο Τουρκκάν, για το θέμα της σύλληψης Τούρκων 49 πρακτόρων από τις αρχές της Συρίας, με το αιτιολογικό ότι συμμετείχαν στα ανατρεπτικά γεγονότα στη Συρία, ότι έπαιξαν προβοκατόρικο ρόλο, ότι εκπαίδευσαν τους επαναστάτες και ότι σχεδίασαν τα σχέδια για επιχειρήσεις σε στρατηγικούς στόχους, και για το ότι επιτροπή στελεχών της ΜΙΤ γύρισε με άδεια χέρια από τη Δαμασκό, όπου πήγε για να πετύχει την απελευθέρωσή τους, ζητεί από την κυβέρνηση απάντηση στα εξής:
- Είναι αλήθεια ότι πήγε επιτροπή στελεχών της ΜΙΤ στη Δαμασκό και ότι γύρισε με άδεια χέρια, όταν ζήτησε από τις συριακές αρχές την απελευθέρωση 49 Τούρκων πρακτόρων, που κατηγορούνται ότι έπαιξαν προβοκατόρικο ρόλο, ότι εκπαίδευσαν τους επαναστάτες και ότι σχεδίασαν τα σχέδια για επιχειρήσεις σε στρατηγικούς στόχους στη Συρία;

- Σκέφτεστε να ανακοινώσετε και να.... μοιραστείτε με την τουρκική κοινή γνώμη την αλήθεια σχετικά με αυτές τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ευρέως, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι Τουρκία και Συρία είμαστε δυο χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία και την ίδια πίστη και ότι πρέπει να παραμένουμε πιστοί στο σύνθημα "Ειρήνη στην Πατρίδα, Ειρήνη στον Κόσμο" (του Μ. Κεμάλ, σ.τ.μ.);

ANF NEWS AGENCY

Σχόλια